Grundvandssænkning på Nordhavnstunnellen

Byggeriet af Nordhavnstunnellen er allerede startet, og hos Hölscher Jensen er vi i gang med at påbegynde arbejdet med at etablere de i alt 183 nye boringer, som skal udføres.

De supplerer 43 eksisterende boringer, som tilsammen muliggør grundvandssænkningen til dette store byggeri. Udover de i alt 226 boringer vi skal holde styr på, skal vi også have etableret mere end 9.5 km pipeline til at føre vandet væk fra pumpeboringerne og tilbage ind i reinfiltrationsboringerne så vi sikrer undergrunden er stabil i området.

Projektet med byggeriet af Nordhavnstunnellen er igangsat af Vejdirektoratet, med BESIX & MT Højgaard Danmark’s JV på som hovedleverandør. Opgaven består af at etablere en 1.4 km lang tunnel, der forbinder Svanemøllen med Nordhavn – både for at nedbringe mængden af trafik på Østerbro, samt skabe mere direkte adgangsforhold til havneaktiviteterne i området, og de mange personer der fremover flytter ind i de nye byudviklingsområder på Nordhavn.

De næste fire måneder kommer der til at være fuld fart på vores kollegaer, da vi skal have etableret de mange boringer og pipelines så hele systemet klar til brug i marts. Vi kommer løbende til at dele lidt historier fra projektet, om hvad vi laver – og om de virkelige seje kollegaer der er primus motor bag vores arbejde