Glæderne ved udendørsarbejde

Det er nok ikke alle mennesker der er skabt til at arbejde udenfor i det lunefulde danske vejr – heldigvis har vi rigtig mange der er, ansat hos os. Og når man starter sin arbejdsdag inden verden rigtigt er kommet i gang, kan man virkelig få oplevet nogle unikke stunder.

Nogle af Hölscher Jensen’s medarbejdere, arbejder disse dage ude på spidsen af Nordhavnstippen, hvor vi er i gang med at svejse og udlægge rør til rørføring. Udover at dele den formidable udsigt over Øresund, så har vores grundvandsteknikker Jens også sendt billeder til kontoret af de sten der ligger derude – serveret med lidt små anekdoter, ja om sten.

Midt i den store bølgebryder har han fundet en stor sten med tydelige askelag. Ved at nærstudere denne ville en kyndig ekspert kunne fortælle om vulkanudbruddets relative varighed, hvor mange udbrud, og baseret på formen også i hvilken retning vulkanen lå.

Desværre kan vi ikke sige ret meget om denne udover de tre ret tydelige vulkanudbrud, da den er placeret her af menneskelige forcer fremfor naturlige. Men lidt sejt er det alligevel.

De mindre sten har også en lille fortælling med sig. Udover at skabe rigtig godt dræn, så det ikke bliver sumpet bag bølgebryderen – så kan disse fine gnejs også bruges som Whisky-sten… Eller til at nedkøle enhver drikkevare man ikke ønsker fortyndet. Hvis man er lidt større fan af sauna oplevelser end kolde drinks, kan disse også bruges som en rustik varmekilde på kolde dage. Gnejsens solide struktur og naturlige varmelagringsegenskaber gør den multifunktionel til både industri og privat brug.

Husk dog at det ikke er alle steder du kan tage hen for at fylde fryser og sauna op, da de lokale grundejere nok gerne vil bibeholde deres indkøbte eller selv hentede underlag.